IB-MYP

IB-MYP

IB onderwijs op de Johan de Witt Scholengroep

De Johan de Witt Scholengroep is kandidaatschool* voor het Middle Years Programme (MYP) van het International Baccalaureate (IB). Er zijn IB World Schools over de hele wereld. Deze scholen hebben het doel om leerlingen op te leiden tot onderzoe­kende, goed geïnformeerde en zorgzame jonge mensen, zodat zij met elkaar een betere en vreedzamere wereld kunnen maken. Wij willen dit natuurlijk ook en daarom zijn we in schooljaar 2022/2023 gestart met een MYP-klas.

Ben je nieuwsgierig geworden? Kom dan langs op onze open dagen of neem contact op met een van onze MYP-coördinatoren via . We beantwoorden graag al jouw vragen!

IB-MYP

Het IB bestaat uit verschillende internationale onderwijsprogramma’s, waaronder het MYP. Het MYP op de Johan de Witt Scholengroep is voor leerlingen met een vmbo, mavo, havo of vwo advies en richt zich op leerlingen van 12 t/m 16 jaar oud.

Tijdens het MYP moedigen we leerlingen aan een onderzoekende houding aan te nemen en maatschappelijk betrokken te zijn. Op deze manier worden onze leerlingen opgeleid tot creatieve, kritische en reflectieve denkers en doeners.

Het MYP is meer dan kennis opdoen. De nadruk ligt vooral op het ontwikkelen van vaardigheden en eigenschappen die van leerlingen breed georiënteerde wereldburgers maakt. Het zogenaamde 'IB leerlingprofiel’ gebruiken we hierbij als hulpmiddel.

waarom MYP

Vakoverstijgend lesgeven

In onze MYP-klas geven we vakoverstijgend les in acht vakgebieden. We moedigen leerlingen aan verbanden te leggen tussen wat ze leren en de echte wereld. Dat doen we vanuit hoge positieve verwachtingen en door in deze klas met elkaar grote ideeën van de wereld (concepten) te ontdekken en onderzoeken vanuit verschillende vakken.

Meertaligheid

Taal is belangrijk voor de persoonlijke ontwikkeling, culturele identiteit en intercultureel begrip. Binnen onze MYP-klas geven we daarom les in zowel Nederlands als Engels, maar krijgt ook de taal die thuis gesproken wordt een belangrijke rol.

Meer informatie over IB en het MYP: www.ibo.org

The Johan de Witt Scholengroep is a Candidate School* for the Middle Years Programme. This school is pursuing authorization as an IB World School. These are schools that share a common philosophy—a commitment to high quality, challenging, international education that Johan de Witt Scholengroep believes is important for our students.

*Only schools authorized by the IB Organization can offer any of its four academic programmes: the Primary Years Programme (PYP), the Middle Years Programme (MYP), the Diploma Programme (DP), or the Career-related Programme (CP).  Candidate status gives no guarantee that authorization will be granted. For further information about the IB and its programmes, visit www.ibo.org