• Hoe verloopt de aanmelding bij het Johan de Witt?

Hoe verloopt de aanmelding bij het Johan de Witt?

Oriënteren

Stap 1. Oriënteren

Nu een fysiek bezoek aan onze school niet mogelijk is, nodigen we jou en je ouders uit voor onze digitale open dag en digitale informatiemiddag. Op de open dag kun je bijvoorbeeld proeflessen volgen en op de informatiemiddag krijg je informatie over onze school en kun je vragen stellen.

Meer informatie over de online kennismaking vind je hier

Aanmelden

Stap 2. Aanmelden vanaf 13 februari

Heb je voor de Johan de Witt scholengroep gekozen, dan is het tijd om je aan te melden. Dat kan als je je definitieve advies hebt gekregen en het regionale aanmeldformulier. Om je bij ons aan te melden moet je het volgende doen:

  • Het Aanmeldformulier eerste klas invullen
  • het adviesformulier ondertekenen en opsturen of in de brievenbus doen
  • de voorkeurslijst met 5 scholen ondertekenen en opsturen of in de brievenbus doen
  • de akkoordverklaring ondertekenen en opsturen of in de brievenbus doen

Het aanmeldformulier eerste klas vul je digitaal in. De andere formulieren kan je:

  • Mailen
  • Op tijd per post versturen t.a.v. mevrouw Andrea Roos
  • Tussen 8.00 en 16.00 uur in de brievenbus van de school doen. Deze staat net na de eerste toegangsdeur bij de hoofdingang.

Let op: voor praktijkonderwijs aanmelden op school

Wil jij je aanmelden voor het praktijkonderwijs op het Johan de Witt? Kom dan langs bij onze locatie in de Capadosestraat. Je mag ook een afspraak maken. Bekijk hier onze aangepaste openingstijden.

mevrouw Andrea Roos 

070 – 331 23 43

Let op: ISK aanmelden op school

Ook leerlingen voor ISK melden zich aan op school. Je kunt je aanmelden op de locatie Zusterstraat. Bekijk hier onze openingstijden.

Waar moet je op letten?

Alle formulieren inleveren en ondertekenen
Om je in te kunnen schrijven, hebben wij alle formulieren ondertekend nodig. Check dus goed of je de formulieren ook echt allemaal meestuurt en ondertekend hebt.

Op tijd de papieren versturen
Verstuur je de formulieren per post, zorg dan dat de papieren op 5 maart bij ons binnen zijn. Komen de papieren na 5 maart binnen, dan is de eerste aanmeldperiode al afgelopen. Dit geldt niet voor ISK.

Meerdere scholen invullen op de voorkeurslijst
Vul altijd meerdere voorkeuren in, het liefst 5. We loten niet, maar misschien is er een andere reden dat we je niet kunnen plaatsen. Door je voorkeurslijst in te vullen kan je altijd terecht bij een andere school van jouw voorkeur.

Geplaatst?

Stap 3. Ben je geplaatst?

Op donderdagmiddag 15 april of vrijdag 16 april hoor je of we je kunnen plaatsen op het Johan de Witt. Ben je uitgeloot of heb je je niet (op tijd) aangemeld? Dan is er nog een tweede aanmeldronde. Je krijgt een nieuw formulier en kan je van maandag 19 tot vrijdag 23 april opnieuw aanmelden.
Informatie?

Meer informatie?

Wil je de informatie nog even rustig bekijken? Bekijk dan het filmpje hieronder! Meer informatie over aanmelden en toelating vind je ook op de website van BOVO Haaglanden.

Heb je vragen over de aanmeldprocedure? Mail of bel dan naar:

mevrouw Andrea Roos 

070 – 331 23 43