• ons onderwijs
  • partners & keurmerken

Partners & keurmerken

gezonde kantine

Gezonde kantine

De Johan de Witt Scholengroep heeft in haar aula's een cateringloket waar gezond eten te krijgen is, omdat dit bijdraagt aan de ontwikkeling en levensstijl van onze leerlingen. Op onze school leren de leerlingen over gezond eten en het maken van juiste keuzes in hun voeding. In de kantine kunnen zij dit in de praktijk brengen. Om deze reden werken we op onze school volgens de richtlijnen 'Gezondere Kantines' die zijn opgesteld door het Voedingscentrum.

Onze kantine biedt van elke productgroep (zoals dranken, brood, zuivel, etc.) minstens één betere (gezondere) keuze aan. Dit geldt ook voor het aanbod in de automaten. Betere keuzes zijn gedefinieerd door het Voedingscentrum en liggen op de opvallende plaatsen. In onze Gezonde Schoolkantine is water altijd beschikbaar. Zo is er een gratis watertappunt in de vorm van grote waterkaraffen.

Het aanbod bestaat voor minimaal 80% uit betere keuzes. We bieden groente en fruit aan. De aankleding van de kantine stimuleert leerlingen om de betere keuze te maken. En ieder jaar brengen wij het aanbod in de kantine in kaart met de Kantinescan. De kantines hebben schooljaar 2018-2019 het niveau 'goud' gehaald, het hoogst haalbare niveau van het Voedingscentrum.

samenwerkingspartners