Brede school

Het Johan de Witt is een brede school. Dit betekent dat je ook buiten de normale schooltijden lessen kunt volgen en verder kan leren. 

Onze brede school bestaat uit verschillende onderdelen:

  • Het Huiswerkinstituut
  • De Zaterdagschool
  • De Vakantieschool
  • Zomercollege

Huiswerkinstituut

Het Huiswerkinstituut op de locatie Zusterstraat van het Johan de Witt is er voor alle leerlingen van het Johan de Witt uit de afdelingen vmbo, mavo, havo en vwo. Ervaren bijlesgevers verzorgen de naschoolse huiswerkbegeleiding bij het Johan de Witt. De huiswerkbegeleiding bestaat uit het inplannen van het huiswerk met de leerling, het overhoren van het leerwerk en het controleren van het maakwerk. Er wordt aandacht besteed aan het aanleren van studievaardigheden en er is extra aandacht voor zwakke vakken.

De begeleiding vindt plaats in kleine groepjes. Aanmelden is mogelijk voor minimaal 2 en maximaal 4 middagen per week. Begeleiding is mogelijk van maandag tot en met donderdag van 15.15 uur tot 17.00 uur. Op dit moment vindt de begeleiding online plaats via MS Teams.

Aanmelden kan hier. Je mentor krijgt een kopie van je aanmelding en moet toestemming geven voor deelname aan de Huiswerkbegeleiding.

Deelname is gratis.

Zaterdagschool

Op de Zaterdagschool zijn naast de leerlingen van het Johan de Witt ook leerlingen van andere VO-scholen welkom. Ook bieden we een speciaal programma aan voor de leerlingen uit de groepen 6,7 en 8 van de basisschool.

Leerlingen uit het voortgezet onderwijs

Op de zaterdagschool kun je terecht als je wat extra hulp kunt gebruiken bij bepaalde vakken. Je kunt onder begeleiding van ervaren bijlesgevers werken aan vakken die je moeilijk vindt. Daarnaast gaan we aan de slag met plannen en organiseren en met leren leren. Zo krijg je niet alleen hulp bij de vakken die je moeilijk vindt, maar leer je ook hoe je het beste kunt leren!

In de bovenbouw ligt de focus meer op zelf verantwoordelijkheid nemen voor jouw leerproces. De bijlesgevers zijn er dan ook voornamelijk om jouw vragen te beantwoorden en de stof uit te leggen. Op deze manier ben jij straks optimaal voorbereid voor je toetsen!

De zaterdagschool is:
- Elke zaterdagochtend van 09:30 tot 12:30 uur
- Aandacht voor Nederlands, Engels, rekenen en studievaardigheden
- Les in groepjes van maximaal 10 leerlingen
- Begeleiding van een ervaren bijlesgever
- Gratis

 

Leerlingen uit de groep 6,7 en 8 van de basisschool

Deze leerlingen krijgen in kleine groepen les in de vakken; Nederlands, Engels, Rekenen en wiskunde. We werken hierbij onder andere met kleine tablets (Snappets). Met de leerlingen uit groep 8 maken we vast een begin met studievaardigheden zodat de overgang naar het voortgezet onderwijs soepel verloopt.

De zaterdagschool is:
- Elke zaterdagochtend van 09:30 tot 12:30 uur
- Aandacht voor Nederlands, Engels, rekenen en studievaardigheden
- Les in groepjes van maximaal 15 leerlingen
- Begeleiding van een ervaren bijlesgever
- Gratis

Klik hier om in te schrijven
Check hier de data

Vakantieschool

Heb je moeite met een bepaald vak en zou je graag wat extra hulp willen hebben? Of vind je een vak gewoon heel erg leuk en zou je er graag wat meer over willen weten? Dan is de Vakantieschool misschien wat voor jou! Tijdens de Vakantieschool helpen ervaren bijlesgevers jou met stof die je moeilijk vindt. Daarnaast kun je tijdens de Vakantieschool jezelf ook voorbereiden op PTA’s, PTO’s en bijvoorbeeld de landelijke rekentoets.

Via het weekbericht communiceren we de data van de vakantieschool.

Zomercollege

Tijdens de zomervakantie opent het Johan de Witt de deuren voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs en voor leerlingen van de basisschool uit de groepen 5, 6, 7 en 8. Ook de ISK-leerlingen zijn van harte welkom op het Zomercollege. De aanmelding hiervan gaat via de mentor.


 Leerlingen uit het voorgezet onderwijs
Van 16 augustus tot en met 26 augustus 2021 (week 5 en 6 van de zomervakantie) zullen we van maandag tot en met donderdag aan de slag gaan met de kernvakken voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs. Ook is het mogelijk om je bij te laten spijkeren in een vak waar je minder goed in bent of waar je nog beter in wilt worden.
 

Dus wil jij het nieuwe schooljaar goed voorbereid starten? Meld je dan aanAanmelden kan tot 12 juli.

Bekijk hier de flyer

 

Leerlingen uit de groepen 5,6,7 en 8 van de basisschool.
Zit jij in groep 5, 6, 7 of 8? En wil je nog beter worden in Nederlands, Engels en rekenen? Meld je dan aan voor het zomercollege. Voor de huidige groep 8 die volgend jaar naar de brugklas gaat organiseren wij een brugklascollege. Het zomercollege is van maandag 16 augustus tot en met donderdag 19 augustus 2021 (week 5 van de zomervakantie).

Meld je nu aan! Vol = Vol. Aanmelden kan tot 12 juli. Leerlingen die momenteel staan ingeschreven bij de Zaterdagschool krijgen voorrang.

Bekijk hier de flyer voor het brugklascollege

Bekijk hier de flyer voor de basisschool