• ons onderwijs
  • brede school

Brede school

Het Johan de Witt is een brede school. Dit betekent dat je ook buiten de normale schooltijden lessen kunt volgen en verder kan leren. 

huiswerkinstituut

Huiswerkinstituut

Het Huiswerkinstituut van het Johan de Witt is er voor alle leerlingen van het Johan de Witt uit de afdelingen vmbo, mavo, havo en vwo. Ervaren docenten en bijlesgevers verzorgen de naschoolse huiswerkbegeleiding en bijles bij het Johan de Witt. De huiswerkbegeleiding bestaat uit het inplannen van het huiswerk met de leerling, het overhoren van het leerwerk en het controleren van het maakwerk. Er wordt aandacht besteed aan het aanleren van studievaardigheden en er is extra aandacht voor vakken die een leerling lastig vindt.

De begeleiding vindt plaats in kleine groepjes. Aanmelden is mogelijk voor minimaal 2 en maximaal 4 middagen per week. Op maandag en donderdag kunnen leerlingen uit de klassen vmbo basis en kader terecht op de locatie Hooftskade. Leerlingen uit de klassen mavo, havo en vwo kunnen terecht op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag op de locatie Zusterstraat.

De tijden zijn van 15.25 uur tot  16.55 uur. Dit is het 10e en 11e uur. Je geeft je per blok op volgens onderstaand schema. Je mentor krijgt een kopie van je aanmelding en moet toestemming geven voor deelname aan de Huiswerkbegeleiding.

Deelname is gratis.

2021/2022

PTO/PTA

einde aanmelding

start HWI

einde HWI

BLOK 1

1-8 november

27 september

15 september

8 november

BLOK 2

17-24 januari

8 november

15 november

24 januari

BLOK 3

28 mrt - 4 april

24 januari

31 januari

4 april

BLOK 4

17-24 juni

4 april

11 april

24 juni

huiswerkinstituut ISK

Huiswerkinstituut ISK

Huiswerkinstituut ISK

Het Huiswerkinstituut ISK van het Johan de Witt is er voor alle leerlingen uit de afdeling ISK van de Glasblazerslaan en Vermeerstraat. Huiswerkbegeleiding vindt  echter plaats op 1 locatie; namelijk Glasblazerslaan. Ervaren docenten en bijlesgevers verzorgen de naschoolse huiswerkbegeleiding en bijles bij het Johan de Witt. De huiswerkbegeleiding bestaat uit het inplannen van het huiswerk met de leerling, het overhoren van het leerwerk en het controleren van het maakwerk. Er wordt aandacht besteed aan het aanleren van studievaardigheden en er is extra aandacht voor vakken die een leerling lastig vindt.

De begeleiding vindt plaats in kleine groepjes. Aanmelden is mogelijk voor 2 middagen per week. Op maandag en donderdag kunnen leerlingen uit de ISK klassen terecht op de locatie Glasblazerslaan.

De tijden zijn van 15.00uur tot 16.30uur. Dit is het 9e en 10e uur. Je geeft je per blok op volgens onderstaand schema. Je mentor krijgt een kopie van je aanmelding en moet toestemming geven voor deelname aan de huiswerkbegeleiding.

Deelname is gratis.

2021/2022

periode

einde aanmelding

start HWI

einde HWI

BLOK 1

28 okt 2021 – 24 dec 2021

20 okt 2021

28 okt 2021

24 dec 2021

BLOK 2

10 jan 2022  - 1 jul 2022

20 dec 2021

10 jan 2022

1 jul 2022

zaterdagschool

Zaterdagschool

Op de Zaterdagschool zijn naast de leerlingen van het Johan de Witt ook leerlingen van andere VO-scholen welkom. Ook bieden we een speciaal programma aan voor de leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 van de basisschool. Op dit moment is de Zaterdagschool vol. Als je je aanmeldt, kom je op de wachtlijst. We nemen contact op als er een plaats vrij komt. 

Leerlingen uit het voortgezet onderwijs

Op de Zaterdagschool kun je terecht als je wat extra hulp kunt gebruiken bij bepaalde vakken. Je kunt onder begeleiding van ervaren bijlesgevers werken aan vakken die je moeilijk vindt. Daarnaast gaan we aan de slag met plannen en organiseren en met leren leren. Zo krijg je niet alleen hulp bij de vakken die je moeilijk vindt, maar leer je ook hoe je het beste kunt leren!

In de bovenbouw ligt de focus meer op zelf verantwoordelijkheid nemen voor jouw leerproces. De bijlesgevers zijn er dan ook voornamelijk om jouw vragen te beantwoorden en de stof uit te leggen. Op deze manier ben jij straks optimaal voorbereid voor je toetsen!

Leerlingen uit de groep 6, 7 en 8 van de basisschool

Deze leerlingen krijgen in kleine groepen les in de vakken; Nederlands, Engels, rekenen en wiskunde. We werken hierbij onder andere met kleine tablets (Snappets). Met de leerlingen uit groep 8 maken we vast een begin met studievaardigheden zodat de overgang naar het voortgezet onderwijs soepel verloopt.

De Zaterdagschool is:

  • Elke zaterdagochtend van 09:30 tot 12:30 uur (behalve in de schoolvakanties)
  • Aandacht voor Nederlands, Engels, Wiskunde, rekenen en studievaardigheden
  • Les in kleine groepjes
  • Begeleiding van een ervaren bijlesgever
  • Deelname is gratis  

Data

Blok 1: 18 september t/m 9 oktober, 30 oktober en 6 november (16 en 23 oktober niet vanwege vakantie)

Blok 2: 13 november t/m 18 december, 15 en 22 januari (25 december, 1 en 8 januari niet vanwege feestdagen)

Blok 3: 29 januari t/m 19 februari, 12 maart t/m 2 april (26 februari en 5 maart niet vanwege vakantie)

Blok 4: 9, 16 april, 14,21 mei, 11 t/m 18 juni (23, 30 april, 7, 28 mei en 4 juni niet vanwege vakantie en feestdagen)

vakantieschool

Vakantieschool

Heb je moeite met een bepaald vak en zou je graag wat extra hulp willen hebben? Of vind je een vak gewoon heel erg leuk en zou je er graag wat meer over willen weten? Dan is de Vakantieschool misschien wat voor jou! Tijdens de Vakantieschool helpen ervaren bijlesgevers jou met stof die je moeilijk vindt. Daarnaast kun je tijdens de Vakantieschool jezelf ook voorbereiden op PTA’s, PTO’s en bijvoorbeeld de landelijke rekentoets.

Via het weekbericht communiceren we de data van de Vakantieschool.

zomercollege

Zomercollege

Tijdens de zomervakantie opent het Johan de Witt de deuren voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs en voor leerlingen van de basisschool uit de groepen 5, 6, 7 en 8. Ook de ISK-leerlingen zijn van harte welkom op het Zomercollege. De aanmelding hiervan gaat via de mentor. Informatie over het zomercollege 2022 kunt u in de loop van dit schooljaar hier terugvinden.