Studiecampus

De Johan de Witt Scholengroep is een brede school. Dit betekent dat je ook buiten de normale schooltijden lessen kunt volgen en verder kan leren. 

zomerschool

Zomerschool

Tijdens de zomervakantie opent het Johan de Witt de deuren voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs, ISK en voor leerlingen van de basisschool uit de groepen 6, 7 en 8. Alle leerlingen uit vmbo tot en met vwo zijn welkom. De Zomerschool is dit jaar op de volgende momenten:

 • maandag 12 augustus tot en met donderdag 15 augustus 
 • maandag 19 augustus tot en met donderdag 22 augustus

Leerlingen kunnen zich inschrijven voor één van de twee blokken:

 • Blok 1: 9.00 tot 11.45 uur
 • Blok 2: 12.15 tot 15.00 uur

Alle leerlingen werken aan de kernvakken Nederlands, rekenen en Engels. Je krijgt daarbij begeleiding van ervaren bijlesgevers. Ook vindt er dagelijks een activiteit plaats en is er iets te eten. Lesmateriaal wordt door ons verzorgd.

zaterdagschool

Zaterdagschool 2024-2025

Op de Zaterdagschool zijn naast de leerlingen van de Johan de Witt Scholengroep ook leerlingen van andere VO-scholen welkom. Ook bieden we een speciaal programma aan voor de leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 van de basisschool. 

Leerlingen uit het voortgezet onderwijs

Op de Zaterdagschool kun je terecht als je wat extra hulp kunt gebruiken bij bepaalde vakken. Je kunt onder begeleiding van ervaren bijlesgevers werken aan vakken die je moeilijk vindt. Daarnaast gaan we aan de slag met plannen en organiseren en met leren leren. Zo krijg je niet alleen hulp bij de vakken die je moeilijk vindt, maar leer je ook hoe je het beste kunt leren!

In de bovenbouw ligt de focus meer op zelf verantwoordelijkheid nemen voor jouw leerproces. De bijlesgevers zijn er dan ook voornamelijk om jouw vragen te beantwoorden en de stof uit te leggen. Op deze manier ben jij straks optimaal voorbereid voor je toetsen!

Leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 van de basisschool

Deze leerlingen krijgen in kleine groepen les in de vakken; Nederlands, Engels, rekenen en wiskunde. Met de leerlingen uit groep 8 maken we vast een begin met studievaardigheden zodat de overgang naar het voortgezet onderwijs soepel verloopt.

De Zaterdagschool is:

 • Elke zaterdagochtend van 09:00 tot 11.00 en 11:30 tot 13:30 uur (behalve in de schoolvakanties)
 • Aandacht voor Nederlands, Engels, Wiskunde, rekenen en studievaardigheden
 • Les in kleine groepjes
 • Begeleiding van een ervaren bijlesgever
 • Deelname is gratis maar niet vrijblijvend

Data schooljaar 2024 - 2025

14-sep, 21-sep, 28-sep, 5-okt, 12-okt, 19-okt, 9-nov, 16-nov, 23-nov, 30-nov, 7-dec, 14-dec, 11-jan, 18-jan, 25-jan, 1-feb, 8-feb, 15-feb, 8-mrt, 15-mrt, 22-mrt, 5-apr, 12-apr, 17-mei, 24-mei, 14-jun, 21-jun

huiswerkinstituut

Huiswerkinstituut

Het Huiswerkinstituut is er voor alle leerlingen van de Johan de Witt Scholengroep uit de afdelingen vmbo, mavo, havo en vwo. Ervaren bijlesgevers verzorgen de tutoring, naschoolse huiswerkbegeleiding en bijles bij de Johan de Witt Scholengroep. Deelname is gratis.

Tutoring is er voor taal en rekenen. In groepjes van 2 tot 4 leerlingen krijg je extra taal en rekenstof aangeboden.

Bij de huiswerkbegeleiding besteden we aandacht aan het aanleren van studievaardigheden met behulp van de Johan de Witt Planner en er is extra aandacht voor vakken die een leerling lastig vindt. De huiswerkbegeleiding bestaat uit:

 • inplannen van huiswerk met de leerling
 • overhoren van leerwerk
 • controleren van maakwerk. 

Aanmelden is mogelijk voor minimaal 2 en maximaal 4 middagen per week. Leerlingen van de locaties Hooftkade, Capadosestraat en Zusterstraat kunnen allemaal terecht voor bijles op de Locatie Zusterstraat. Op maandag, woensdag en donderdag is de huiswerkbegeleiding van 15.25 tot 16.55 uur en op dinsdag van 13.10 tot 14.40 uur.