Vwo

Tijdens je zes jaar op het vwo word je voorbereid op een studie aan de universiteit. Het Johan de Witt ziet deze voorbereiding als meer dan het volgen van vakken. We begeleiden je persoonlijk en bekijken hoe jij je ontwikkelt. Zo kunnen we je waar nodig helpen en zorgen we dat je alles hebt om op jouw niveau te presteren. We besteden aandacht aan studievaardigheden en trainen je ‘executieve vaardigheden’. Dit is bijvoorbeeld motivatie, concentratie en planning. 

Profiel kiezen 
Vanaf de vierde klas van het vwo kom je in de bovenbouw. In de bovenbouw volg je een hoofdrichting die je zelf hebt gekozen in het derde jaar. Je hebt de keus uit de volgende profielen:  

  • Cultuur & maatschappij 
  • Economie & maatschappij 
  • Natuur & techniek  
  • Natuur & gezondheid  

Samen met de rest van je klas volg je gemeenschappelijk vakken. Daarnaast krijg je vakken die specifiek horen bij jouw profiel. In aanvulling daarop kies je uit profielkeuzevakken als natuur, leven & techniek (NLT) en filosofie. 

Extra programma
Het Johan de Witt wil graag dat jij alles uit je middelbareschooltijd haalt en daarna de juiste studie kiest. Om je toekomstkansen nog verder te vergroten, bieden we veel extra programma’s en projecten.  

Zo is er het ‘Haags Mentorprogramma’, waarin we samenwerken met de Haagse Hogeschool en de Universiteit Leiden. Je wordt gekoppeld aan een student die je helpt bij het kiezen van je vervolgstudie, het ontdekken van je talent of het maken van huiswerk. Of neem het programma van Stichting Giving Back. Binnen dit programma krijg je een mentor met een interessante baan in het bedrijfsleven. Met allerlei activiteiten en workshops bereiden jullie je samen voor op het leven na de middelbare school.