Praktijkonderwijs

 

Aanmelden 

Wil jij je aanmelden voor het praktijkonderwijs op het Johan de Witt? Kom dan langs bij onze locatie in de Capadosestraat. Dit kan vanaf zaterdag 13 februari t/m vrijdag 5 maart:

  • zaterdag 13 februari 10.00 uur tot 14.00 uur
  • maandag 15 t/m vrijdag 19 februari 9.00 uur en 15.00 uur
  • maandag 1 t/m vrijdag 5 maart 9.00 uur en 15.00 uur

 

Over de opleiding

Ben jij op zoek naar een goede mix van leren uit boeken en je kennis toepassen in de praktijk? Dan is het praktijkonderwijs van het Johan de Witt iets voor jou. 

In deze opleiding leer je allerlei praktische vaardigheden. Die komen je goed van pas als je na het behalen van je diploma doorleert op het MBO of aan het werk gaat. Denk bijvoorbeeld aan vaardigheden op het gebied van techniek, horeca, retail en zorg en welzijn.

Op maat gemaakt
Het Johan de Witt heeft mooie, moderne praktijklokalen: een grote keuken om te leren koken bijvoorbeeld, en een winkel waarin je leert hoe het is om in de verkoop te werken. We maken samen met jou een Individueel ontwikkelplan en bespreken dit met je ouders. Hierin staan je doelen en leggen we vast wat voor werk je zou willen doen. Dit plan bepaalt je leerroute en bekijken we elke twee tot drie keer per jaar.

Stages
Meteen vanaf de onderbouw (leerjaar 2) ga je stagelopen. Handig, want zo oefen je situaties die je op het mbo en later in je werk ook kunt tegenkomen. Ook in de lessen besteden we aandacht aan kennis en kunde die je nodig hebt tijdens je vervolgopleiding of als werknemer. De eerste stages zijn binnen school, daarna ga je aan de slag bij verschillende bedrijven. Uiteraard begeleiden we je stap voor stap tijdens deze stages. 

Entreediploma en/of Praktijkdiploma
We volgen jouw ontwikkeling erg goed. Als je het juiste niveau hebt gehaald kun je in leerjaar 4 starten met de interne entree-opleiding (die je toegang geeft tot mbo-niveau 2). En anders behaal je na vijf jaar je praktijkdiploma. Tegen die tijd sta je stevig in je schoenen, weet je waar je goed in bent en begrijp je wat er van je verwacht wordt tijdens je vervolgopleiding en in het bedrijfsleven. 

Brugklas praktijkonderwijs+
Het zou kunnen dat je niveau ergens tussen praktijkonderwijs en vmbo-basis zit. Daar heeft het Johan de Witt een oplossing voor: de brugklas praktijkonderwijs+ (PrO+). In deze brugklas ligt de nadruk op de vakken Nederlands, Engels en wiskunde/rekenen. Deze vakken volg je op het niveau vmbo-basis. Gaat dit je goed af, dan kun je doorstromen naar vmbo-basis. Wil je toch liever praktischer aan de slag, dan ga je verder in het praktijkonderwijs.