Mavo

De mavo bestaat uit vier leerjaren. We vinden het belangrijk om je ontwikkeling – samen met jou – in de gaten te houden. Zo bepalen we welke begeleiding je vanuit school nodig hebt om je diploma te halen. We besteden veel aandacht aan studievaardigheden en helpen jou met het organiseren van je schoolwerk. Het plannen doe je met een planagenda van school. Als we zien dat je een hoger niveau aankan, bieden we je de optie om op te stromen naar havo. Voor schoolwerk gebruik je een Chromebook. Deze kun je huren of kopen via school.

Profielkeuze
Aan het eind van de tweede klas kies je een profiel dat aansluit bij jouw voorkeur: een vervolg op het mbo, of de havo. Natuurlijk willen we je helpen bij het maken van de juiste keuze. Daarom krijg je al in de onderbouw loopbaanbegeleiding van je mentor. 

Je hebt de keus uit deze profielen: 

  • Economie
  • Zorg en welzijn
  • Techniek
  • Landbouw

Vanaf de derde klas ga je aan de slag met je profiel. We noemen dit jaar het ‘voorexamenjaar’. Naast jouw profielvakken volg je in het derde en vierde jaar de verplichte vakken Nederlands, Engels, maatschappijleer, lichamelijke opvoeding en kunst. Ook kan je in het derde jaar kiezen voor een praktijkvak: dienstverlening & producten of economie & ondernemen.

Eindexamenjaar
In de vierde klas werk je naast zes eindexamenvakken aan je profielwerkstuk. Dit werkstuk ga je na afronding presenteren. We werken samen met ROC Mondriaan om de aansluiting naar het mbo zo soepel mogelijk voor je te maken. Wil je na je eindexamen doorstromen naar de havo, dan volg je in je laatste jaar een extra vak.

Kansklas
In de kansklas mavo/havo volg je onderwijs op het hogere niveau. Zo kunnen we een jaar lang bekijken of je meer op je plek bent op de mavo of op de havo. Aan het eind van het eerste jaar bepalen we aan de hand van jouw resultaten en ontwikkeling welk niveau het best bij je past. Als je het advies krijgt havo te gaan doen, ga je naar de tweede klas havo (zie: havo).