Havo

De havo-opleiding duurt 5 jaar en bereidt jou voor op een vervolgopleiding in het hoger beroepsonderwijs (hbo). Tijdens die 5 jaar houden we goed in de gaten hoe jij jezelf ontwikkelt en zorgen we dat je alles in huis hebt om op jouw niveau te presteren. Zo besteden we veel aandacht aan studievaardigheden en leren we jou om je schoolwerk te plannen en te organiseren. 

Profiel kiezen
In de bovenbouw is de keus aan jou: welk profiel wil je volgen? Je hebt de keus uit deze richtingen:

  • Cultuur & maatschappij 
  • Economie & maatschappij 
  • Natuur & techniek 
  • Natuur & gezondheid 

Samen met de rest van je klas volg je gemeenschappelijk vakken. Daarnaast krijg je vakken die specifiek horen bij jouw profiel. In aanvulling daarop kies je uit profielkeuzevakken als natuur, leven & techniek (NLT) en filosofie. 

Havo/vwo-advies
Met een havo-/vwo-advies kom je in het eerste jaar in een ‘kansklas’ terecht. In dit jaar bekijken we of een havo- of een vwo-opleiding het best bij je past. Uiteraard hangt dit niet alleen van je cijfers af, maar overleggen we dit ook uitgebreid met jou, je ouders en je mentor.

Doorstroom naar vwo
Komt het eind van je havo-opleiding in zicht en zou je uiteindelijk graag een universitaire studie gaan doen? Dan kun je na je eindexamen binnen het Johan de Witt doorstromen naar het vwo

Plusprogramma
Het Johan de Witt wil graag dat jij alles uit je middelbareschooltijd haalt en daarna de juiste studie kiest. Om je toekomstkansen nog verder te vergroten, bieden we veel extra programma’s en projecten. 

Zo is er het ‘Haags Mentorprogramma’, waarin we samenwerken met de Haagse Hogeschool en de Universiteit Leiden. Je wordt gekoppeld aan een student die je helpt bij het kiezen van je vervolgstudie, het ontdekken van je talent of het maken van huiswerk.