Havo

Op het Johan de Witt hebben we in het eerste jaar kansklassen. Afhankelijk van het advies van de basisschool kom je in een havo-klas of in een kansklas havo/vwo. Bij deze kansklassen kijken we of je in het tweede jaar doorgaat in de vwo- of havo-opleiding. Dit gebeurt in goed overleg met ouders en mentor.

De havo bereidt je voor op een vervolgopleiding in het hoger beroepsonderwijs (hbo, hoge school). Het Johan de Witt begeleidt je hierbij zo goed mogelijk. We volgen jouw vorderingen en ontwikkelingen, zodat we precies weten wat jij nodig hebt om op jouw niveau te kunnen presteren.

In de bovenbouw is de lesstof afgestemd op jouw behoeften, zodat je optimaal voorbereid bent op je eindexamen. Je kiest uit een van de vier profielen:

  • cultuur & maatschappij
  • economie & maatschappij
  • natuur & techniek
  • natuur & gezondheid

Een profiel bestaat uit een aantal vakken. In het gemeenschappelijk deel zitten de vakken die iedere leerling volgt. De profielvakken zijn verplichte vakken bij het gekozen profiel. Profielkeuzevakken zijn vakken die verplicht zijn bij het profiel, maar waar je wel uit kunt kiezen. Daarnaast kies je nog een vak volledig naar eigen keuze.

Na het afronden van de havo-opleiding bestaat ook de mogelijkheid om het vwo-diploma te behalen.

Om jouw kansen te vergroten om later succesvol te kunnen zijn in je leven en werk, hebben we veel extra programma’s en projecten waar je aan kunt deelnemen. Zo is er in samenwerking met de Haagse Hogeschool en Universiteit Leiden het Haags Mentoren Programma. Studenten vervullen de rol van mentor voor leerlingen van het Johan de Witt. Deze studenten helpen jou vooruit met de kennis en ervaring die zij hebben opgedaan. Een ander voorbeeld is het programma van Stichting Giving Back. Hierbij krijg je een jaar lang ondersteuning van een gemotiveerde professional.