• ons onderwijs
  • extra activiteiten

Extra activiteiten

sportcampus

Sportcampus

De sportcampus is het naschoolse sportprogramma van het Johan de Witt. Vrijwel iedere dag worden er na schooltijd allerlei sportactiviteiten georganiseerd, zoals: basketbal, volleybal, voetbal, zwemmen, etc. Helemaal gratis!

Programma & Inschrijven

Bekijk hieronder in het programma aan welke sporten je kunt deelnemen na schooltijd.

Schrijf je meteen in!

 

Dag Tijd Sport Locatie Jongens/meisjes
Maandag 9e,10euur Judo & Krav Maga Glasblazerslaan Beiden
    Basketbal   Jongens
    Hockey   Beiden
    Zaalvoetbal   Jongens
    Fitness   Meisjes
Dinsdag 1e, 2euur Zwemmen Houtzagerij Beiden
Woensdag 9e, 10euur Volleybal Houtzagerij Beiden
    Basketbal Glasblazerslaan Meisjes
    Basketbal Glasblazerslaan Jongens
    Tafeltennis & badminton Glasblazerslaan Beiden
    Fitness Capadosestraat Beiden
    Handbal De Houtzagerij Beiden
Donderdag 9e, 10euur Zaalvoetbal Zusterstraat Meisjes
    Fitness Capadosestraat Jongens
    Zaalvoetbal o17 Zusterstraat Jongens
    Boksen Glasblazerslaan Beiden
    Wisselende sportactiviteiten Verademing/Zusterstraat Beiden
kunstcampus

Kunstcampus

Op de Johan de Witt scholengroep krijgt iedereen de kans haar of zijn kunstzinnige talenten te ontdekken. Hiervoor is er de Johan de Witt Kunstcampus op de Glasblazerslaan. Op de kunstcampus maken alle leerlingen van de onderbouw kennis met dans, theater, film, beeldende kunst, taal en muziek. Net zoals in de afgelopen jaren worden de lessen verzorgd door culturele instellingen uit Den Haag. Door of samen met de vaste partners Het Nationale Theater, Korzo, het Filmhuis en Kunstmuseum Den Haag, het Residentie Orkest en Popschool Den Haag.

In het derde en vierde leerjaar krijg je lessen bij de kunstinstellingen zelf. Zodat je leert in de professionele omgeving van de culturele instellingen. Hangt straks jouw schilderij in het Gemeentemuseum of sta jij straks op de bühne van Theater aan het Spui?

Wil je zelf buitenschools meedoen aan kunstactiviteiten? Geef je dan nu op!

lezen

Lezen

Het levensverhaal van die wereldberoemde voetballer, een thriller die niet zou misstaan als Netflix-serie of een klassieker als Harry Potter: er is voor iedereen een pakkend boek. Omdat wij weten hoe fijn, leuk en goed lezen is, hebben we op de Johan de Witt Scholengroep elke dag een leesmoment. Twintig minuten lang leggen we (niet alleen de leerlingen, maar ook het personeel) alles aan de kant om helemaal op te kunnen gaan in ons favoriete boek van dat moment.

Mediatheek

Natuurlijk willen we zorgen voor een grote keus aan boeken, zodat er voor iedereen wat wils is. Daarom hebben we een mooie mediatheek op onze locatie aan de Zusterstraat. De collectie stellen we met zorg samen, waarbij we een balans zoeken tussen alle afdelingen van de school, de verschillende leeftijdsgroepen en fictie en non-fictie. Ook leerlingen van andere locaties kunnen boeken lenen uit deze mediatheek. Er kan nu al worden gekozen uit 8000 boeken.

leesberichten

Leesberichten

In onze leesberichten worden leerlingen, ouders en personeel op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen en activiteiten op het gebied van lezen binnen onze school.