Leerlingen dragen gedichten voor tijdens dodenherdenking Tweede Kamer
12 May 2021
Ieder jaar staan we als Johan de Witt stil bij dodenherdenking bij de Erelijst van Gevallenen 1940-1945. Leerlingen van de Johan de Witt Scholengroep dragen gedichten voor. Dit jaar vond de dodenherdenking door corona aangepast plaats.
Lees verder
JDW'er 88e van Nederland op Scheikundeolympiade
16 April 2021
Vorig jaar kwam ik een poster tegen van de Scheikundeolympiade! Samen met twee andere klasgenoten vonden we het een heel leuk idee om daaraan mee te doen. De scheikundedocent meneer Van Eersel was heel enthousiast en heeft ons daarvoor getraind. Gelukkig heb ik bij de eerste ronde zo goed gescoord dat ik bij de top 115 mensen behoorde van de ongeveer 2000 leerlingen die daaraan deel genomen hebben!
Lees verder
Verkort rooster op 13 en 20 april
12 April 2021
Op dinsdag 13 en 20 april draaien we een verkort rooster. De lessen duren 35 minuten i.p.v. 45 minuten. De pauzetijden blijven gelijk.
Lees verder
Voorstellingsbezoek 'het experiment' van HNTJong
26 March 2021
Als publiekexperiment rondom corona speelt HNTJong de voorstellingen “Het experiment” voor maximaal 28 leerlingen per keer. Een voorstelling, gebaseerd op de Duitse film "Die Welle" over een sociaal experiment over fascisme en buitensluiting dat uit de hand loopt.
Lees verder
Scheikunde Olympiade: JDW naar de 2e ronde!
12 March 2021
We hebben prachtige resultaten bereikt met alle deelnemers. Maar zou een van onze leerlingen zo'n hoge score hebben gehaald dat hij/zij deel mag nemen aan de tweede ronde van de Nederlandse Scheikunde Olympiade?
Lees verder
Hoe verloopt de aanmelding bij het Johan de Witt?
01 March 2021
Zit je in groep 8? Dan kun je je met je voorlopig schooladvies tot 5 maart oriënteren op middelbare scholen. Maar hoe verloopt zo’n aanmeldingsprocedure bij het Johan de Witt en waar moet je op letten?
Lees verder
Johan de Witt gaat zo veel mogelijk open vanaf 1 maart
24 February 2021
Door de persconferentie van 23 februari kan de school weer open voor alle leerlingen. We geven de meeste lessen hybride: de ene dag ben je op school en de andere dag volg je de lessen online. Op school houden we 1,5 meter afstand tijdens de lessen en pauzes. Kijk goed naar het rooster in Magister om te weten welke lessen je online volgt en welke op school.
Lees verder
Code rood maandagochtend: gebouwen tot 13.00 uur gesloten
14 February 2021
In verband met code rood voor maandagochtend 15 februari zijn alle gebouwen van Johan de Witt tot 13.00 uur gesloten. Vanaf 13.00 uur zijn de gebouwen weer open.
Lees verder
Let op: dinsdag 9 februari gebouwen weer open!
08 February 2021
Lees verder
Online open dag van 30 januari en 6 februari waren een succes!
08 February 2021
Afgelopen zaterdagen organiseerden we een digitale open dag. Natuurlijk kreeg je informatie en kon je vragen stellen, maar je kon ook online lessen volgen. Een experiment bij natuurkunde, een escape room bij wiskunde en corona uitgelegd bij biologie. En alles passend bij jouw schooladvies. Nieuwsgierig? Komende vrijdag 12 februari is er een open middag van 15.30 uur tot 17.00 uur.
Lees verder
LET OP: maandag 8 februari alle lessen online!
07 February 2021
Vanwege de slechte weersomstandigheden die zijn voorspeld, hebben we als directie besloten dat alle lessen morgen (maandag 8 februari) online zullen plaatsvinden. Alle lessen worden gegeven volgens het normale rooster dat zichtbaar is in Magister.
Lees verder
Maak online kennis met onze school!
29 January 2021
Zit jij in groep 8? Kom dan naar onze digitale open dag en informatiemiddag. Helaas is een fysiek bezoek aan onze school door de coronamaatregelen op dit moment niet mogelijk, maar we willen wel graag onze school digitaal laten zien.
Lees verder
Poëzieweek: 28 januari – 3 februari
25 January 2021
Deze week is het poëzieweek! Poëzie saai? In Leesbericht 3 hebben we laten zien dat er veel meer is dan alleen dichtbundels. Denk aan spoken word-optredens of filmpjes op youtube. Ook Instagrampoëzie is razend populair.
Lees verder
Start PTO/PTA-week verplaatst naar 25 januari
18 January 2021
We verschuiven de start van de PTO/PTA-week met één week. Tot en met woensdag 20 januari hebben de leerlingen les, helemaal online of deels online en op school. Donderdag 21 en vrijdag 22 januari zijn alle leerlingen die PTO/PTA hebben lesvrij om te leren.
Lees verder
Johan de Witt wenst iedereen prettige feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!
18 December 2020
Lees verder
Den Haag tegen corona
14 December 2020
Door het goede voorbeeld te laten zien ga jij de strijd aan met Corona. Zorg dat je niet besmet wordt. En zorg dat jij anderen niet besmet. Hoe?
Lees verder
Rondleidingen
10 December 2020
Zit je op dit moment in groep 8 en ben je nieuwsgierig naar het onderwijs van het Johan de Witt? Schrijf je dan in voor een rondleiding.
Lees verder
Een boek beleven…… met Maren Stoffels in de klas!
02 December 2020
Op vrijdag 20 november hebben de kader 3 klassen van de Hooftskade de schrijfster Maren Stoffels welkom geheten. Deze bekende schrijfster van prachtige, spannende jeugdboeken bezocht onze leerlingen en ging in gesprek over haar boeken.
Lees verder
Rondleidingen Praktijkonderwijs: Schrijf je in!
06 November 2020
Zit je op dit moment in groep 8 en ben je nieuwsgierig naar het praktijkonderwijs van het Johan de Witt? Kom dan langs voor een rondleiding!
Lees verder
Kunstproject vmbo 3
27 October 2020
Een mooi kunstproject voor de VMBO 3 leerlingen van de Johan de Witt Scholengroep. In een traject van 8 weken worden ze begeleid in hun creatieve proces door de kunstdocenten van ART-S-COOL.
Lees verder
Wij worden ECO-School!
24 September 2020
Het Johan de Witt heeft zich aangesloten bij Eco-Schools! Dit is hét wereldwijde keurmerk om leerlingen te stimuleren tot duurzaam denken en doen.
Lees verder
Diploma-uitreiking 2020
08 July 2020
Dinsdagmiddag 7 juli hebben we een hele hoop leerlingen een diploma mogen overhandigen. We zijn ontzettend trots!
Lees verder
Geslaagd!
04 June 2020
We hebben vandaag een hoop examenkandidaten mogen vertellen dat ze geslaagd zijn voor hun diploma. Gefeliciteerd!
Lees verder
Leerlingen dragen gedichten voor op 4 mei
05 May 2020
Leerlingen van de Johan de Witt Scholengroep droegen op 4 mei gedichten voor bij de Erelijst van Gevallenen 1940-1945. Deze Erelijst is een document dat de namen bevat van de tijdens de Tweede Wereldoorlog gesneuvelde Nederlandse militairen en verzetsstrijders.
Lees verder
Online les
23 March 2020
Lees hier hoe je kunt inloggen en les kunt volgen via Microsoft Teams.
Lees verder
Johan de Witt weer Excellente School!
20 January 2020
Het Johan de Witt heeft maandag 20 januari voor alle afdelingen het predicaat Excellente School in ontvangst genomen!
Lees verder
Open Huis!
03 December 2019
Kom 18 of 29 januari langs bij ons open huis. Dan laten we je alles zien van onze opleidingen en kun je terecht met al je vragen.
Lees verder
Klas K3F doet mee aan de Weddenschap!
22 November 2019
Op het Johan de Witt lezen we veel. Daarom durft klas K3F de weddenschap wel aan! Drie boeken lezen in een half jaar. In het kader daarvan maakte de klas in samenwerking met de bibliotheek een podcast samen met Gerson Main.
Lees verder
Zaalvoetbaltoernooi weer van start!
07 October 2019
Vrijdag 4 oktober was het weer zover,  het Johan de Witt-zaalvoetbaltoernooi voor basisscholen is weer van start. Dit toernooi is voor de groepen 8 van de basisscholen in Den Haag.
Lees verder
Nieuw stageplek voor leerlingen bij stichting SBBIS
06 September 2019
Johan de Witt heeft afgelopen week een samenwerkingsovereenkomst getekend met Stichting Beeldvorming Internationale Samenleving (SBBIS). Leerlingen zullen als stagiair ingezet worden voor wijk- en bewonerstours, georganiseerd door stichting SBBIS.
Lees verder
Theaterles op school
05 September 2019
HNTeducatie, de educatieafdeling van Het Nationale Theater, organiseert tijdens de eerste week van het nieuwe schooljaar maar liefst 101 workshops en theaterdagen voor verschillende middelbare scholen in Den Haag. Ook op het Johan de Witt.
Lees verder
Info Start Schooljaar
29 August 2019
Lees hier de informatie over de start van het schooljaar.
Lees verder
Onze school uitgebreid in 'De Groene Amsterdammer'
09 May 2019
In de onderwijsspecial van De Groene Amsterdammer staat een uitgebreid artikel over de Johan de Witt Scholengroep.
Lees verder
Voordracht gedichten van leerlingen bij herdenking 4 mei
06 May 2019
Leerlingen van het Johan de Witt hebben hun eigen geschreven gedichten voorgedragen bij de herdenking bij nationaal monument 'Erelijst van Gevallenen'.
Lees verder
Johan de Witt doet mee aan de Roparun!
11 April 2019
Help ons zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel!
Lees verder
Veiligheidscertificaat
15 March 2019
Op dinsdag 12 maart mochten de locaties Zusterstraat en Glasblazerslaan het certificaat 'Haagse Veilige School' in ontvangst nemen uit handen van de wethouder Onderwijs, Saskia Bruines.
Lees verder
Reis naar Londen
15 March 2019
Van woensdag 6 t/m vrijdag 8 maart zijn de voorexamen leerlingen naar Londen geweest.
Lees verder
Vaccinatie Meningokokkenziekte
22 February 2019
Belangrijke informatie over de vaccinatie meningokokkenziekte.
Lees verder
Valentijnsdag
22 February 2019
Op donderdag 14 februari was het zoals bij iedereen bekend is: Valentijnsdag. Ook op het Johan de Witt is dit groots gevierd!
Lees verder
Verslag zaalvoetbaltoernooi - Poule F
22 February 2019
De voorrondes van het zaalvoetbaltoernooi lopen bijna op hun einde. De laatste teams strijden voor een plek in de halve finales!
Lees verder
Verslag zaalvoetbaltoernooi - Poule E
17 January 2019
Het is alweer even geleden, maar voor de kerstvakantie speelden de jongens uit poule E hun voorrondes. De dames mochten de eerste schoolweek na de vakantie aantreden. Lees hier het verslag van deze sportieve middagen.
Lees verder
Haags Kinderrechten Debat
29 November 2018
Op dinsdag 20 november hebben de onderbouw leerlingen uit de leerlingenraad meegedaan aan het Haags Kinderrechten Debat. Dit vond plaats in het stadhuis van Den Haag.
Lees verder
Les van politie
20 November 2018
Onlangs heeft de 2e klas les gekregen van de politie over normen, waarden en keuzes maken. Daar waren ook een paar heel bijzondere gasten bij aanwezig. Minister-president Mark Rutte en de burgemeester van Den Haag, Pauline Krikke, waren erg benieuwd naar de les en kwamen daarom een kijkje nemen.
Lees verder