Kunstcampus

Op de Johan de Witt scholengroep krijgt iedereen de kans haar of zijn kunstzinnige talenten te ontdekken. Hiervoor is er vanaf september 2015 de Johan de Witt Kunstcampus op de Glasblazerslaan. Op de kunstcampus maken alle leerlingen van de onderbouw kennis met dans, theater, film, beeldende kunst, taal en muziek. Net zoals in de afgelopen jaren worden de lessen verzorgd door culturele instellingen uit Den Haag. Door of samen met de vaste partners Theater aan het Spui, Korzo, het Filmhuis en Gemeentemuseum Den Haag,  maar ook met nieuwe partners voor muziek en kunsttaal.

In het derde en vierde leerjaar krijg je lessen bij de kunstinstellingen zelf. Dansen in het Korzo theater, theater in Theater aan het Spui, beeldende kunst bij het Gemeentemuseum, film bij het Filmhuis.

Vanaf het derde leerjaar vinden presentaties in de vorm van voorstellingen of tentoonstellingen plaats in de professionele omgeving van de culturele instellingen. Hangt straks jouw schilderij in het Gemeentemuseum of sta jij straks op de bühne van Theater aan het Spui?