Les van politie

20 november 2018

Onlangs heeft de 2e klas les gekregen van de politie over normen, waarden en keuzes maken. Daar waren ook een paar heel bijzondere gasten bij aanwezig. Minister-president Mark Rutte en de burgemeester van Den Haag, Pauline Krikke, waren erg benieuwd naar de les en kwamen daarom een kijkje nemen. Ook Peter Faber van de Peter Faber Stichting was aanwezig, al zullen velen hem kennen als acteur. 

De les is onderdeel van het Educatief Programma Jongeren (EPJO). Een lesprogramma ontwikkeld voor de leerlingen van groepen 8 basisschool en het voortgezet onderwijs gericht op misdaadpreventie en het tegengaan van radicalisering. Het doel is om leerlingen op tijd inzicht te laten krijgen in oorzaak en gevolg van hun handelen. EPJO is een samenwerking van de Peter Faber Stichting, Openbaar Ministerie, het NCTV, en de Nationale Politie.

Het was een boeiende les waarbij duidelijk werd dat elke keuze die je maakt een gevolg heeft. Welke keuze je maakt, bepaalt of deze gevolgen positief of negatief zijn. De politie had ook een ex-crimineel meegebracht. Deze vertelde zijn persoonlijke verhaal, over hoe zijn verkeerde keuzes hem in de problemen hadden gebracht. Dit maakte grote indruk.