Brede school

Het Johan de Witt is een brede school. Dit betekent dat je ook buiten de normale schooltijden lessen kunt volgen en verder kan leren. 

Onze brede school bestaat uit verschillende onderdelen:

  • Het Huiswerkinstituut
  • De Zaterdagschool
  • De Vakantieschool
  • De Zomerschool

Huiswerkinstituut

Lyceo verzorgt de naschoolse huiswerkbegeleiding voor het Johan de Witt. De huiswerkbegeleiding bestaat uit het plannen van het huiswerk met de leerling, het overhoren van het leerwerk en het controleren van het maakwerk. Er wordt aandacht besteed aan het aanleren van studievaardigheden en er is extra aandacht voor zwakke vakken. De begeleiding vindt plaats in een groep van maximaal 7 leerlingen per begeleider en is mogelijk van 2 tot 4 middagen per week, op maandag... Lees verder

Lyceo verzorgt de naschoolse huiswerkbegeleiding voor het Johan de Witt. De huiswerkbegeleiding bestaat uit het plannen van het huiswerk met de leerling, het overhoren van het leerwerk en het controleren van het maakwerk. Er wordt aandacht besteed aan het aanleren van studievaardigheden en er is extra aandacht voor zwakke vakken. De begeleiding vindt plaats in een groep van maximaal 7 leerlingen per begeleider en is mogelijk van 2 tot 4 middagen per week, op maandag tot en met donderdag van 15.00 uur tot uiterlijk 18.00 uur op locatie Zusterstraat.

Waarom Lyceo huiswerkbegeleiding?
Iedere scholier kan onverhoopt tegen problemen aanlopen die het leren en presteren op school tijdelijk moeilijker maken. Voor veel leerlingen blijkt het ook lastig te zijn om te plannen. Huiswerkbegeleiding van Lyceo kan, naast de begeleiding op school, dan het extra steuntje in de rug bieden.

Schrijf je hier in

Lees minder

Zaterdagschool

Op de zaterdagschool kun je terecht als je wat extra hulp kunt gebruiken bij bepaalde vakken. Tijdens de zaterdagschool kun je onder begeleiding van ervaren bijlesgevers werken aan vakken die je moeilijk vindt. Voor de onderbouw maken we hierbij gebruik van de methode ‘Slimmer leren’ en leren we jou hoe je een dagplanning kunt maken. Zo krijg je niet alleen hulp bij de vakken die je moeilijk vindt, maar leer je ook hoe je het beste kunt leren! In de bovenbouw ligt de focus meer op ze... Lees verder

Op de zaterdagschool kun je terecht als je wat extra hulp kunt gebruiken bij bepaalde vakken. Tijdens de zaterdagschool kun je onder begeleiding van ervaren bijlesgevers werken aan vakken die je moeilijk vindt. Voor de onderbouw maken we hierbij gebruik van de methode ‘Slimmer leren’ en leren we jou hoe je een dagplanning kunt maken. Zo krijg je niet alleen hulp bij de vakken die je moeilijk vindt, maar leer je ook hoe je het beste kunt leren! In de bovenbouw ligt de focus meer op zelf verantwoordelijkheid nemen voor jouw leerproces. De bijlesgevers zijn er dan ook voornamelijk om jouw vragen te beantwoorden en de stof uit te leggen. Op deze manier ben jij straks optimaal voorbereid voor je toetsen!

De zaterdagschool is:
- Elke zaterdagochtend les van 09:30 tot 12:30 uur
- Aandacht voor Nederlands, Engels, rekenen en studievaardigheden
- Les in groepjes van maximaal 10 leerlingen
- Begeleiding van een ervaren bijlesgever
- Gratis!

Klik hier om in te schrijven
 

Data 2018-2019

Periode 1 Periode 2 Periode 3 Periode 4
8 september 10 november 26 januari 6 april
15 september 17 november 2 februari 13 april
22 september 24 november 9 februari 11 mei
29 september 1 december 16 februari 18 mei
6 oktober 8 december 9 maart 25 mei
13 oktober 15 december 16 maart 8 juni
3 november 12 januari 23 maart 15 juni
  19 januari 30 maart 22 juni

 

Lees minder

Vakantieschool

Heb je moeite met een bepaald vak en zou je graag wat extra hulp willen hebben? Of vind je een vak gewoon heel erg leuk en zou je er graag wat meer over willen weten? Dan is de Vakantieschool misschien wat voor jou! Tijdens de Vakantieschool helpen ervaren bijlesgevers jou met stof die je moeilijk vindt. Daarnaast kun je tijdens de Vakantieschool jezelf ook voorbereiden op PTA’s, PTO’s en bijvoorbeeld de landelijke rekentoets. Data vakantiescholen Vakantieschool 1: dinsdag 23... Lees verder

Heb je moeite met een bepaald vak en zou je graag wat extra hulp willen hebben? Of vind je een vak gewoon heel erg leuk en zou je er graag wat meer over willen weten? Dan is de Vakantieschool misschien wat voor jou!

Tijdens de Vakantieschool helpen ervaren bijlesgevers jou met stof die je moeilijk vindt. Daarnaast kun je tijdens de Vakantieschool jezelf ook voorbereiden op PTA’s, PTO’s en bijvoorbeeld de landelijke rekentoets.

Data vakantiescholen
Vakantieschool 1: dinsdag 23 t/m 26 oktober 2018 (onder voorbehoud)
Vakantieschool 2: dinsdag 26 t/m 29 februari 2019 (onder voorbehoud)
Vakantieschool 3: maandag 29 april t/m vrijdag 3 mei 2019 (onder voorbehoud)
Zomerschool: 12 t/m 30 augustus 2019 (onder voorbehoud)

Lees minder

Zomerschool

Leerlingen VO Ieder jaar biedt het Johan de Witt in de zomervakantie een week lang een speciaal programma. Hier kun je jouw vaardigheden op de verschillende vakken bijspijkeren, onderhouden of verrijken. Daarnaast biedt de zomerschool ook activiteiten om (actief) te ontspannen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een workshop breakdance, een longboard clinic, een workshop urban design of een sportmiddag! Nieuw dit jaar zijn de cursussen Rekenvaardigheden, Engels en Nederlands. De cursus Rekenvaard... Lees verder

Leerlingen VO
Ieder jaar biedt het Johan de Witt in de zomervakantie een week lang een speciaal programma. Hier kun je jouw vaardigheden op de verschillende vakken bijspijkeren, onderhouden of verrijken. Daarnaast biedt de zomerschool ook activiteiten om (actief) te ontspannen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een workshop breakdance, een longboard clinic, een workshop urban design of een sportmiddag!

Nieuw dit jaar zijn de cursussen Rekenvaardigheden, Engels en Nederlands. De cursus Rekenvaardigheden wordt aangeboden op 1F, 2F en 3F niveau, tijdens de cursus zal je een week aan de slag gaan met het trainen van je reken-skills binnen de kaders van het thema van de zomerschool. De cursussen Engels en Nederlands geven je de kans om je vaardigheden van de desbetreffende taal te versterken. Zo zal je werken aan grammatica, leesvaardigheid, presenteren en spreekvaardigheid. Bij deelnamen aan een van de cursussen zal je ook deelnemen aan de activiteiten.

Klik hier om in te schrijven

Leerlingen PO:
Ook voor leerlingen die na de zomervakantie naar groep 6, 7 of 8 gaan is er van alles te doen op de zomerschool. In de ochtend gaan we hard aan de slag om jouw vaardigheden voor Engels, Nederlands en rekenen te verbeteren en elke middag zullen we een leuke activiteit organiseren! Je wordt ingedeeld in een groepje van je eigen niveau.

Nieuw dit jaar is de cursus Op weg naar het VO. Deze cursus is bedoeld voor leerlingen die na de zomervakantie gaan beginnen op de middelbare school. De cursus biedt een programma waarmee de overgang van de basisschool naar de middelbare school soepel zal verlopen. Zo zal er aandacht zijn voor studievaardigheden en de kernvakken. Daarnaast doe je mee aan de activiteiten.

Klik hier om in te schrijven

De zomerschool is:
- 1 week lang
- (Bij)les in de vakken Nederlands, Engels en rekenen van ervaren bijlesgevers
- Leuke activiteiten
- Van 09:00 tot 15:00 uur
- €10,- per week

Data 2018-2019
20 augustus t/m 24 augustus

Lees minder