Brede school

Het Johan de Witt is een brede school. Dit betekent dat je ook buiten de normale schooltijden lessen kunt volgen en verder kan leren. 

Onze brede school bestaat uit verschillende onderdelen:

  • Het Huiswerkinstituut
  • De Zaterdagschool
  • De Vakantieschool
  • Zomer College

Huiswerkinstituut

Lyceo verzorgt de naschoolse huiswerkbegeleiding voor het Johan de Witt. De huiswerkbegeleiding bestaat uit het plannen van het huiswerk met de leerling, het overhoren van het leerwerk en het controleren van het maakwerk. Er wordt aandacht besteed aan het aanleren van studievaardigheden en er is extra aandacht voor zwakke vakken. De begeleiding vindt plaats in een groep van maximaal 7 leerlingen per begeleider en is mogelijk van 2 tot 4 middagen per week, op maandag... Lees verder

Lyceo verzorgt de naschoolse huiswerkbegeleiding voor het Johan de Witt. De huiswerkbegeleiding bestaat uit het plannen van het huiswerk met de leerling, het overhoren van het leerwerk en het controleren van het maakwerk. Er wordt aandacht besteed aan het aanleren van studievaardigheden en er is extra aandacht voor zwakke vakken. De begeleiding vindt plaats in een groep van maximaal 7 leerlingen per begeleider en is mogelijk van 2 tot 4 middagen per week, op maandag tot en met donderdag van 15.00 uur tot uiterlijk 18.00 uur op locatie Zusterstraat.

Waarom Lyceo huiswerkbegeleiding?
Iedere scholier kan onverhoopt tegen problemen aanlopen die het leren en presteren op school tijdelijk moeilijker maken. Voor veel leerlingen blijkt het ook lastig te zijn om te plannen. Huiswerkbegeleiding van Lyceo kan, naast de begeleiding op school, dan het extra steuntje in de rug bieden.

Schrijf je hier in

Lees minder

Zaterdagschool

Op de zaterdagschool kun je terecht als je wat extra hulp kunt gebruiken bij bepaalde vakken. Tijdens de zaterdagschool kun je onder begeleiding van ervaren bijlesgevers werken aan vakken die je moeilijk vindt. Voor de onderbouw maken we hierbij gebruik van de methode ‘Slimmer leren’ en leren we jou hoe je een dagplanning kunt maken. Zo krijg je niet alleen hulp bij de vakken die je moeilijk vindt, maar leer je ook hoe je het beste kunt leren! In de bovenbouw ligt de focus meer op ze... Lees verder

Op de zaterdagschool kun je terecht als je wat extra hulp kunt gebruiken bij bepaalde vakken. Tijdens de zaterdagschool kun je onder begeleiding van ervaren bijlesgevers werken aan vakken die je moeilijk vindt. Voor de onderbouw maken we hierbij gebruik van de methode ‘Slimmer leren’ en leren we jou hoe je een dagplanning kunt maken. Zo krijg je niet alleen hulp bij de vakken die je moeilijk vindt, maar leer je ook hoe je het beste kunt leren! In de bovenbouw ligt de focus meer op zelf verantwoordelijkheid nemen voor jouw leerproces. De bijlesgevers zijn er dan ook voornamelijk om jouw vragen te beantwoorden en de stof uit te leggen. Op deze manier ben jij straks optimaal voorbereid voor je toetsen!

De zaterdagschool is:
- Elke zaterdagochtend les van 09:30 tot 12:30 uur
- Aandacht voor Nederlands, Engels, rekenen en studievaardigheden
- Les in groepjes van maximaal 10 leerlingen
- Begeleiding van een ervaren bijlesgever
- Gratis!

Klik hier om in te schrijven
 

Data 2019-2020

14, 21, 28 september 2019
5, 12 oktober
2, 9, 16, 23, 30 november
7, 14 december
11, 18, 25 januari 2020
1, 8, 15 februari
7, 14, 21, 28 maart
4, 18 april
16, 30 mei
6, 13, 20, 27 juni

 

Lees minder

Vakantieschool

Heb je moeite met een bepaald vak en zou je graag wat extra hulp willen hebben? Of vind je een vak gewoon heel erg leuk en zou je er graag wat meer over willen weten? Dan is de Vakantieschool misschien wat voor jou! Tijdens de Vakantieschool helpen ervaren bijlesgevers jou met stof die je moeilijk vindt. Daarnaast kun je tijdens de Vakantieschool jezelf ook voorbereiden op PTA’s, PTO’s en bijvoorbeeld de landelijke rekentoets. Data vakantiescholen Data volgen begin schooljaar.... Lees verder

Heb je moeite met een bepaald vak en zou je graag wat extra hulp willen hebben? Of vind je een vak gewoon heel erg leuk en zou je er graag wat meer over willen weten? Dan is de Vakantieschool misschien wat voor jou!

Tijdens de Vakantieschool helpen ervaren bijlesgevers jou met stof die je moeilijk vindt. Daarnaast kun je tijdens de Vakantieschool jezelf ook voorbereiden op PTA’s, PTO’s en bijvoorbeeld de landelijke rekentoets.

Data vakantiescholen
Data volgen begin schooljaar.

Lees minder

Zomer College

Tijdens de zomervakantie opent het Johan de Witt de deuren voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs en voor leerlingen van de basisschool uit de groepen 6, 7 en 8.   Van 27 juli tot en met 20 augustus 2020 (week 2 tot en met week 5 van de zomervakantie) zullen we op maandag tot en met donderdag aan de slag gaan met de kernvakken voor het voortgezet onderwijs en met taal en rekenen voor leerlingen van de basisschool. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan Engels. Voor de ISK-leer... Lees verder

Tijdens de zomervakantie opent het Johan de Witt de deuren voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs en voor leerlingen van de basisschool uit de groepen 6, 7 en 8.
 
Van 27 juli tot en met 20 augustus 2020 (week 2 tot en met week 5 van de zomervakantie) zullen we op maandag tot en met donderdag aan de slag gaan met de kernvakken voor het voortgezet onderwijs en met taal en rekenen voor leerlingen van de basisschool. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan Engels. Voor de ISK-leerlingen zal er extra aandacht zijn voor begrijpend lezen en de Nederlandse taal.
Ook is het mogelijk om je bij te laten spijkeren in een vak waar je minder goed in bent of waar je nog beter in wilt worden.
 
Welkom zijn:
Leerlingen uit het VO: vmbo, mavo, havo, vwo en isk.
Leerlingen uit de PO: groepen 6, 7 en 8.
 
Leerlingen die momenteel staan ingeschreven op de zaterdagschool krijgen voorrang bij plaatsing.
 
Meld je nu aan! Vol = Vol

Klik hier om in te schrijven

Lees minder