Opleidingen

Het Johan de Witt heeft alle opleidingen binnen het voortgezet onderwijs in huis: vwo (bovenbouw), havo, mavo, vmbo gemengd, vmbo kader, vmbo basis, praktijkonderwijs + (PrO+), praktijkonderwijs (PrO). Dat biedt veel voordelen. Zo kun je bij ons, als je resultaten goed zijn, altijd opstromen naar een hoger niveau. Je hoeft dan dus niet naar een andere school! Met drie locaties in het centrum en één locatie in het Laakkwartier is er altijd wel een opleiding van het Johan de Witt bij jou in de buurt.

Kernvakken / taal & rekenen
Wij vinden een goede basis heel belangrijk. Hiermee kun je straks succesvol zijn in de maatschappij. Daarom besteden we veel aandacht aan de kernvakken Nederlands, Engels, rekenen en wiskunde. Deze kernvakken moeten voldoende zijn en heb je overal nodig. Samen met jou volgen we je resultaten op deze vakken heel precies. Dat doen we door regelmatig te testen en te toetsen. Zo kunnen we zien wat goed gaat en waar je misschien meer hulp bij nodig hebt. Op die manier kun je zo goed mogelijk presteren en ga je met een stevige basis naar een vervolgopleiding.

Studievaardigheden
op het Johan de Witt helpen we jou bij het leren leren, oftewel studievaardigheden. We leren jou om je schoolwerk te plannen: Wanneer is het beste moment om mijn huiswerk te maken? Wanneer moet ik beginnen met het leren van mijn toetsen? etc. Ook leer je bij ons welke strategie je het beste kunt gebruiken om je schoolwerk zo goed mogelijk te maken en leren.