Onderwijsinspiratiemiddag

Op woensdag 14 juni hebben we samen met basisschool ’t Palet en de van Ostadeschool, twee excellente basisscholen uit de wijk, een onderwijsinspiratiemiddag georganiseerd. Het was een mooie bijeenkomst waar we zo’n negentig gasten hebben ontvangen in de aula van de Zusterstraat: leerkrachten van basisscholen uit de buurt, partners uit de wijk, ouders vanuit de ouderraad en natuurlijk onze eigen docenten en medewerkers.

Drie sprekers – Mark Rutte, Ingrid van Engelshoven en Jaap Versfelt – deelden hun ideeën over het huidige onderwijs en lieten hun licht schijnen op, voornamelijk, het onderwerp kansengelijkheid. Het publiek had na iedere toespraak de kans om te reageren en vragen te stellen. Daar werd goed gebruik van gemaakt en vooral de politici kregen kritische vragen en opmerkingen.

Een punt dat onder andere ter sprake werd gebracht was het heersende lerarentekort. Want hoe kun je de kansenongelijkheid terugdringen als er onvoldoende mankracht is? Daar werd geen pasklaar antwoord op gegeven, maar er werd wel gezegd dat scholen wat meer de stoute schoenen aan mogen trekken en oplossingen en mogelijkheden moeten en kunnen zoeken binnen de grenzen van de wet.

Lees hier ook het artikel van het Algemeen Dagblad over deze middag en in het bijzonder het optreden van Mark Rutte.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.