Leerlingen brengen ode aan Den Haag

Het is al weer even geleden, maar voor de kerstvakantie stonden een aantal van onze leerlingen in de Koninklijke Schouwburg en brachten een ode aan Den Haag.

De met vier-en vijf sterren bekroonde marathonvoorstelling The Nation van Het Nationale Theater was van 15 tot 17 december te zien in de Koninklijke Schouwburg. Voorafgaand aan de voorstelling op vrijdag 15 december brachten elf leerlingen, waaronder leerlingen van het Johan de Witt, het Haags Montessori Lyceum, Haganum & Maerlant Lyceum, onder de noemer ‘The Real Nation’ een ode aan Den Haag.

The Real Nation is een jongerenproject van Het Nationale Theater. De leerlingen zijn bijna een jaar betrokken geweest bij het maakproces. Zie hieronder het resultaat!

The Real Nation – Ode aan Den Haag door scholieren

Jongeren van verschillende scholen schreven hun Ode aan de Stad Den Haag. Schrijver Simon Weeda maakte er één mooie tekst van. Een prachtig project van de Educatie van Het Nationale Theater.De jongeren (#tagjezelf) tonen aan de schrijver en regisseur van The Nation, Eric de Vroedt, hún visie op Den Haag en brengen een ode aan de stad. De scholen die meewerkten zijn: Haags Montessori Lyceum, Gymnasium Haganum Maerlant-Lyceum Johan de Witt ScholengroepHet filmpje is gemaakt voorafgaand aan #DenHaagIsHOT door Johan Nieuwenhuize

Geplaatst door Het Nationale Theater op vrijdag 22 december 2017

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.