Huiswerkinstituut

Lyceo verzorgt de naschoolse huiswerkbegeleiding voor het Johan de Witt.

De huiswerkbegeleiding bestaat uit het plannen van het huiswerk met de leerling, het overhoren van het leerwerk en het controleren van het maakwerk. Er wordt aandacht besteed aan het aanleren van studievaardigheden en er is extra aandacht voor zwakke vakken. De begeleiding vindt plaats in een groep van maximaal 7 leerlingen per begeleider en is mogelijk van 2 tot 4 middagen per week, op maandag tot en met donderdag van 15.00 uur tot uiterlijk 18.00 uur op locatie Zusterstraat.

Lees hieronder verder voor meer informatie.

Locatie
Johan de Witt locatie Zusterstraat

Inschrijven
KLIK HIER

Kosten
Deelname is GRATIS

20141202_cs_wervingsmat_final_160

WAAROM LYCEO HUISWERKBEGELEIDING?
Iedere scholier kan onverhoopt tegen problemen aanlopen die het leren en presteren op school tijdelijk moeilijker maken. Voor veel leerlingen blijkt het ook lastig te zijn om te plannen. Huiswerkbegeleiding van Lyceo kan, naast de begeleiding op school, dan het extra steuntje in de rug bieden.

VOOR WIE? Leerlingen die:

  • Het lastig vinden om na een hele dag school zonder afleiding huiswerk te maken.
  • Moeite hebben om zelfstandig aan het werk te gaan.
  • Te weinig discipline/motivatie hebben.
  • Moeite hebben om de stof te begrijpen.
  • Nog onvoldoende studievaardigheden hebben.

HUISWERKBEGELEIDING IN DE PRAKTIJK
Bij huiswerkbegeleiding van Lyceo wordt de nadruk gelegd op het plannen van het huiswerk, de voorbereiding en het overhoren van toetsen én het zelfstandig leren werken.

We benaderen onze leerlingen altijd vanuit positiviteit en helpen hen om ook door te zetten op de moeilijke momenten. We werken in een team met daarin een vestigingscoördinator en begeleiders. Zij ondersteunen de leerlingen die huiswerkbegeleiding en bijles volgen. De vestigingscoördinator is bovendien het vaste aanspreekpunt voor de mentoren, waarmee we regelmatig overleg hebben over de voortgang van leerlingen.

Elke drie maanden is er een evaluatiemoment en doen we, indien nodig, aanpassingen aan de begeleiding. Om ook in de tussentijd de vorderingen inzichtelijk te maken voor mentoren, werkt Lyceo met het online leerling-volgsysteem StudyTrack. Dit systeem geeft op elk moment inzicht in alle relevante informatie, zoals het dagelijkse huiswerk, de aanwezigheid en de resultaten.

TIJDENS DE HUISWERKBEGELEIDING STAAN DE VOLGENDE PUNTEN CENTRAAL:
Maak- en leerwerk structureren en organiseren.
Inhoudelijke begeleiding bij het maak- en leerwerk.
Hulp bij het plannen van het huiswerk.
Ontwikkelen van studievaardigheden.

DE VESTIGINGSCOÖRDINATOR, UW VASTE AANSPREEKPUNT
Op elke vestiging van Lyceo wordt de dagelijkse praktijk gecoördineerd door een vestigingscoördinator. Deze coördinator is een hbo/wo-geschoolde orthopedagoog en/of psycholoog en is elke dag op de locatie aanwezig. Hij/zij vormt het vaste aanspreekpunt voor leerlingen en mentoren.

ONZE BEGELEIDERS
Onze begeleiders zijn stuk voor stuk jonge bevlogen hoogvliegers in hun studie, die een relevante hbo-/wo-opleiding volgen. De frisse aanpak en enthousiaste benadering van deze studenten motiveert en prikkelt de leerlingen om beter te presteren. Leerlingen reageren dan ook positief op de interactie met onze studenten die onder permanent toezicht van de coördinator staan.

RESULTATEN VAN HUISWERKBEGELEIDING
Door een extra steuntje in de rug, betere cijfers.
Meer plezier in schoolwerk.
Leerlingen leren zelfstandig te werken.
Meestal ‘thuiswerkvrij’.