6 vwo & de ECI Literatuurprijs

De afgelopen maanden is 6 vwo op een leuke en educatieve manier betrokken geweest bij de ECI Literatuurprijs. Een mooie ervaring voor de leerlingen. Zowel de ECI Literatuurprijs als de Bibliotheek Den Haag waren zeer te spreken over onze deelname. Zo erg tevreden zelfs dat we volgend jaar weer mee mogen doen!

Woensdag 8 november waren de leerlingen aanwezig in de Bibliotheek waar ze onder begeleiding van docenten Nederlands hebben gesproken over de boeken. Dit deden ze met leerlingen van 5 andere Haagse scholen.

Nadien was er een literaire talkshow waarbij 12 van de 150 aanwezige leerlingen hun bevindingen mochten presenteren en waar uiteindelijk het beste boek gekozen werd. Helaas zat geen van onze leerlingen aan tafel. Een gemiste kans, die we volgend jaar zeker wel zullen benutten.

Dat onze leerlingen zelf het óók leuk vonden blijkt wel uit het feit dat een aantal van hen ook op donderdagavond aanwezig was bij de grote, officiële uitreiking in Theater aan het Spui. Met de boeken in de aanslag stapten ze na afloop op de aanwezige sterauteurs af om hun boeken te laten signeren.

In de centrale bibliotheek vond onder leiding van Marcel Verreck het scholierendebat over de ECI Literatuurprijs plaats. DE scholieren kozen als winnaar Noodweer van Marijke Schermer

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.